Sunday, December 12, 2010

Nieuwe dokter

En dan moet je natuurlijk ook een nieuwe dokter zoeken. En een tandarts.
Gelukkig konden we terecht in het medisch centrum in Beamsville, hier vlakbij.
Er werd verwacht dat we voor een kennismakings (onder-) bezoek zouden komen.
De tandarts vond ik geen probleem, daar ga je toch ieder half jaar heen.
De huisarts echter....daar zat ik niet echt op te wachten. Mensen hier zijn gewoon om een jaarlijkse lichamelijke check-up te krijgen. In het kort genoemd their "Annual". Dat werd ons ook voorgesteld uiteraard. Ik moet bekennen dat wij daar niet echt aan mee hebben gedaan. In de afgelopen 10 jaar in Canada heb ik de dokter hooguit 5 keer gezien en dan alleen bij problemen. Die jaarlijkse visites zie ik niet zo zitten.
Maar de eerste keer zijn we natuurlijk braaf gegaan. Bloedonderzoek, urine onderzoek, lichamelijk onderzoek enzovoort. Zoals gewoonlijk was bij mij m'n bloeddruk weer hoog. Met het gevolg dat daar weer een punt van werd gemaakt en ik terug moest komen. Later was alles okay gelukkig!
André was natuurlijk een ander verhaal. Voor hem moesten we een specialist zoeken voor z'n controles. Hij was immers pas genezen van kanker. In de opvolgende jaren bleek hij steeds gezond en uiteindelijk hebben we na een jaar of 4 ook dat hoofdstuk afgesloten.

3 comments:

duijsensfamily said...

zucht een nieuwe huisarts zoeken is nog niet zo simpel bij ons.
De meeste klinieken hebben wachtlijsten en totdat je er bij bent moet je naar een ER of walkin clinic. Niet echt een succes moet ik zeggen, met name de laatste.
Bij Mees werd een fikse oorontsteking na 2 bezoeken niet herkend en mijn bloeddruk was te hoog en zonder verder onderzoek kreeg ik een doosje pillen in handen gedrukt...
Ben benieuwd hoe het zal zijn als we dadelijk onze vaste family doctor hebben....
Enne tandarts.... dat moet wel een hele lieve en aardige zijn, want ik beval nog liever van een kind dan dat ik naar de tandarts ga.
Maar ja, dat is persoonlijk!

Sandra said...

Ik heb net je blog gevonden. Ik ben een Nederlandse die nu alweer 20 jaar in Amerika woont. Ik vind het altijd leuk om nieuwe blogs te vinden van Nederlanders die nu ook in het buitenland wonen :-)

Angelieke said...

Claudia, vervelend allemaal!
Wij hadden hier toen geen moeite om een arts te vinden maar het is hier wel iets dichter bevolkt dan bij jullie en het is ruim 10 jaar terug.

Sandra, leuk dat je meeleest!
Hoe meer zielen hoe meer vreugd! (om er maar even een lekkere nederlandse uitdrukking tegen aan te gooien ;-)