Wednesday, October 6, 2010

De eerste dag

We waren al vroeg wakker, die eerste dag. Om kwart over 5 stonden we op.
We hielden het niet langer uit "in bed"omdat we ten eerste naar verhouding vroeg waren gaan slapen, om half 10 al. Ten tweede was onze biologische klok nog ingesteld op Nederlandse tijd. En ten derde, de allerbelangrijkste reden denk ik, lagen we zeer beroerd!
Met alleen een dunne slaapzak tussen jouw lijf en een linoleum vloer slaap je niet echt goed. Voortdurend lagen onze schouders en heupen in de verdrukking!
We liepen al vroeg buiten. Onze nieuwe omgeving verkennen.

We hadden een auto "gekregen" van onze vriend hier in de buurt. En dus konden we met de auto ook nog verder de omgeving verkennen.
We zijn bij het strand in Grimsby geweest en naar het plaatselijke zwembad.
Bij de Giant Tiger kochten we wat goedkope matjes en dekentjes omdat we zeker nog twee nachten in het gastenverblijf zouden moeten slapen en we nog niet wisten wanneer de containers met onze spullen zouden komen. Omdat we natuurlijk ook geen pannen en borden en bestek en alles wat je zoal nodig hebt om een huishouden te voeren hadden, gingen we voortdurend uit eten. Dat was wel apart voor ons doen!
Onze hond Tessa had ondertussen de tijd van haar leven met die grote tuin!
En ook met de hond van de "oude eigenaars", die er immers ook nog was.

Ondanks de ongemakken waren we voornamelijk blij en tevreden om eindelijk in Canada te zijn!
In mijn verslag in m'n map met 'alles over de emigratie' heb ik staan dat we ook nog even 'naar huis' hebben gebeld! We voelden ons dus nog niet echt thuis!
Maar dat zou gauw goed komen!

No comments: