Tuesday, October 26, 2010

De eerste schooldag

We hadden de week daarvoor de school al een keertje bezocht en kennis gemaakt met de meesters en juffen, dus helemaal onbekend was het niet voor de kinderen.
Toch was het reuze spannend!
Voor het eerst ook met de schoolbus mee. Die schoolbus is heel erg handig en goed geregeld. Vantevoren krijg je het schema en weet je hoe laat de kinderen klaar moeten staan. Je betaalt er niet voor, als je tenminste gebruik maakt van de toegewezen public school, zodat je in de juiste area woont. Het ligt wat anders voor de private schools denk ik. Wij hebben gekozen voor het public school system omdat de school in ons gebied heel goed over kwam bij ons en we geen redenen hebben op religieus vlak om voor een christelijke of katholieke school te kiezen. Voordeel is dat de school je geen geld kost! Ja, je betaalt bij je property belasting een deel voor het schoolsysteem maar dat moet je toch. En de bussen hoeft ook niet (extra) voor betaald te worden. Goed geregeld vinden wij!
(de foto is niet van die tijd, deze heb ik vorig jaar nog genomen)

De eerste dag school was voor de kinderen behoorlijk vermoeiend en spannend. Al die nieuwe indrukken! Al die kinderen die ze niet konden verstaan maar die hen wel heel interessant vonden en dus voortdurend tegen hen aan praatten. Deze eerste schooldag was de enige keer dat één van de kinderen zich liet ontvallen naar Nederland terug te willen. Daarna hebben we dat nooit meer gehoord!
En binnen 3 maanden spraken alle drie de kinderen vloeiend Engels! Een vaardigheid die André en ik hoogst waarschijnlijk nooit onder de knie zullen krijgen!

No comments: