Monday, October 19, 2009

De eerste actie.

De eerste, daadwerkelijke actie die we ondernomen hebben, na het denken en het nemen van het besluit, was een emigratieconsultant bellen. We hadden een advertentie in de krant zien staan van meneer Frans Buysse http://www.emigratie.nl/cmsweb/index.php en we besloten deze maar eens te bellen voor een afspraak. Misschien zijn er meer van deze bureaus, dat weet ik eigenlijk niet echt, want het bureau van Buysse heeft ons na dit eerste contact goed geholpen. (Maar ga voor jezelf even na of er meerdere zijn en maak daarin je eigen besluit.)
Je kunt er ook voor kiezen om zelf alles uit te zoeken en te regelen. Maar bedenk wel dat er een hoop bij komt kijken. Je hebt verschillende papieren en certificaten nodig en hier (bij zo'n bureau) weten ze precies wat je nodig hebt en hoe je daar aan kunt komen.
Bovendien begint je bezoekje met een oriƫntatiegesprekje waarin de consultant met je overlegt en uitzoekt of je kans zult maken om een visum te krijgen en of in jouw geval een emigratie kans van slagen zult hebben. Je hebt namelijk een visum nodig voor ieder lid van je gezin dat meegaat.

Enfin, ons eerste bezoekje was voor ons heel spannend. Alsof het nu echt ging beginnen. En dat ging het ook natuurlijk. Er wordt van je verwacht dat je besluit of je doorgaat na dat eerste gesprek of dat je er toch maar van afziet. Wij waren heel optimistisch na het gesprek. We begrepen dat er wel heel veel bij zou gaan komen kijken en dat het best heel lang kon duren voordat we de visa in huis zouden hebben, maar er was bij de consultant wel positiviteit over onze kans van slagen.

No comments: