Saturday, October 31, 2009

Waar wil je wonen en wat ga je doen?

Bij het aanvragen van de visa hebben we aan moeten geven waar in Canada we wilden gaan wonen en wat we van plan waren te gaan doen.
Dat laatste is heel belangrijk. Er wordt echt gekeken of je een waardevolle aanvulling bent voor het land en of je voor jezelf zal kunnen zorgen.
André was in Nederland eigen baas als machinebankwerker en ook ontwikkelde en repareerde hij diverse machines voor de bloemen-en papier industrie. Hij had ook een zelf ontworpen produkt dat hij produceerde voor een bedrijf.
Wij besloten om aan te geven dat André eigen baas zou worden in Canada. Hij zou dat produkt ook hier weer gaan produceren en dan naar Holland sturen. De machines, zoals de draai- en freesbanken die hij bezat zouden we meenemen. Wat belangrijk is te weten is dat als je dit invult op je visum aanvraag, er van je verwacht wordt dat je dat ook gaat doen. Dat wordt ook gecontroleerd als je eenmaal in Canada bent. Er werd ons daarbij nog verteld dat we ook minimaal één man personeel zouden moeten aannemen. Ook dat wordt gecontroleerd! Wij zouden na ongeveer een half jaar in Canada een telefoontje krijgen waarin gevraagd werd naar het personeel dat we hadden. Gelukkig was dat toen in orde, dus ik weet niet wat de consequenties zouden zijn als je hier niet aan voldoet.

Wat betreft de plek waar je gaat wonen, dat komt niet zo nauw. Wij wilden naar B.C. We waren een jaar of 15 daarvoor in B.C. op vakantie geweest en ik was helemaal verliefd geworden op die provincie. Toen al. André was voordat wij een relatie hadden, vanwege zijn werk bij de K.L.M. al in meerdere andere provincies geweest maar ikzelf had alleen maar deze gezien. Als ik aan Canada dacht dacht ik aan de Rockies, Vancouver Island en beren en cougars. Dat is waar ik heen wilde. Uiteindelijk is het door omstandigheden Ontario geworden. Maar dat is dus niet zo'n punt wat betreft je aanvraag. Niet zoals hetgeen je gaat doen is het niet zo belangrijk waar je uiteindelijk gaat wonen.
Wij hadden toen we ze kregen 'bestemming British Columbia' op onze 'landings papieren' staan en gingen daarmee naar Ontario.

No comments: