Thursday, November 5, 2009

Alles gaat anders.

Als er iets is dat ik wel geleerd heb in het hele proces van emigreren dan is dat 'aanvaarden dat "alles" anders gaat dan je denkt' en 'aanpassen'! Want ik kan wel zeggen dat "niets" gaat zoals je het verwacht!
Dat begint al met je aangevraagde papieren van het gemeentehuis. Ik bedoel, hoe moeilijk is het om een standaard formuliertje in te vullen en op te sturen? En waarom moeten sommige dingen weken duren?
Maar, zie het maar als een goeie oefening voor later, als je met je hele hebben en houwen in het nieuwe land zit want ook dan gaan dingen vaak net even anders.

Toen wij net alles op de bus gedaan hadden naar Buysse kregen we een telefoontje van een vriend van Andre, die al in Canada woonde. Hij had lucht gekregen van onze plannen en dacht dat hij ons wel kon helpen met een verblijfsvergunning en dat we dan al binnen 3 weken in Canada zouden kunnen zitten. Dat ging ons iets te snel, eigenlijk, dus hebben we dat maar gelaten voor wat het was.Voorlopig. Hoewel het aantrekkelijk was om te kijken of de hele procedure sneller zou kunnen waren er een aantal bezwaren; zo zou Andre minimaal een half jaar bij deze man in zijn bedrijf moeten werken en bovendien zouden we dan naar Ontario en dus niet naar B.C. moeten verhuizen. Daarbij zou het waarschijnlijk om een tijdelijke vergunning gaan. En wij wilden toch echt wel emigreren en niet na een jaar of iets langer verplicht worden om weer naar Nederland terug te keren.

1 comment:

mrkdvsn said...
This comment has been removed by a blog administrator.