Wednesday, November 11, 2009

Toch naar Ontario?

Omdat we er zo naar uitkeken en het erg lang duurde allemaal, vonden we, besloten we om die vriend in Ontario toch maar te vragen of hij iets voor ons kon doen.
Hij zou ter plaatse (Ontario) voor ons een verblijfsvergunning aanvragen met een aanbieding voor een baan in zijn bedrijf. Hij moest daarvoor aantonen dat hij niemand anders (in Canada) kon vinden voor die functie, zodat hij André nodig had.
Hij schreef daarvoor een brief en diende dat in bij de 'Employment and Immigration' afdeling van de Canadese regering. Al na een kleine week kwam het akkoord! We moesten nu beslissen of we daarmee verder wilden gaan en hoe snel we al in Canada zouden willen zitten. Er moest alleen nog wel een plan gemaakt en ingediend worden. En dat is dus uiteindelijk nooit gebeurd. We weten niet precies wat er aan de hand was maar er gebeurde vervolgens niets meer.

Gelukkig kregen we al heel gauw woord van Buysse dat onze aanvragen voor de medische keuringen binnen waren gekomen. Dat betekende dat we niet voor intervieuw hoefden en dat de keuringen de laatste horde zouden zijn! Dat was dus heel gunstig!
We waren nu ongeveer 5 en een halve maand ver in het hele proces. Het ging toch wel iets sneller dan we aanvankelijk dachten dat het zou gaan!

No comments: