Wednesday, November 18, 2009

Hoera..we hebben de visa!

Het ontvangen van de visa...of eigenlijk het telefoontje van het bureau van Buysse dat ze binnen zijn hoort een hoogtepunt te zijn in het aanvragingsproces, uiteraard! Dat het bij ons een beetje ondergesneeuwd werd door de zorgen om André is logisch. En het was best jammer omdat we het wel wilden vieren maar ook weer niet.
Toch waren we er wel heel blij mee! Toch een beetje een overwinning en we wisten zelf dat als het allemaal goed zou gaan we toch konden vertrekken naar Canada. We hadden nog (ruim) een jaar de tijd om naar Canada te verhuizen! We kregen de visa op 21 December met een aantekening dat we ze vóór 22 September geldig dienden te maken. Dat geldig maken doe je door naar Canada te vliegen en bij de immigratiedienst (op het vliegveld) een stempel te halen. Daarna kon je eventueel nog een half jaarje terug maar dan diende je wel de rest van het jaar in Canada te verblijven.
Bij de visa die per aangetekende post naar ons werden opgestuurd zat een briefje waarin wat richtlijnen stonden. O.a. over ziekenfonds en bankzaken, dat zal ik later toelichten. Ook zat er een formulier bij om het immunizatieschema van de kinderen in te laten vullen en te laten tekenen door een bevoegd arts.

En tot slot onderaan de gelukwensen en de vriendelijke groeten van
Buysse Immigration Consultancy!

We zijn hen nog altijd dankbaar voor de goede afhandeling en hulp bij ons emigratie proces.

No comments: